Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Senior Manager HRM (VERVULD)

Plaatsingsdatum 09-01-2017 Functiecategorie Personeel & Organisatie / HRM
Standplaats Erp Niveau Executive/Director
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Onbepaalde tijd
Uren 36 - 40 Salaris Goede primaire / secundaire voo...

(VERVULD) Bent u een stevige HR Business Partner? Voelt u zich aangesproken door een brede HR rol waarin u wezenlijk kunt bijdragen aan het succes van de organisatie? Dan is dit wellicht de ideale vervolgstap in uw carrière!

Over Van den Bosch

Van den Bosch Transporten is een toonaangevende internationale logistiek dienstverlener en behoort met een jaarvolume van 3,1 miljoen ton getransporteerd product tot de top 10 van Europa op het gebied van bulktransport. Speerpunt van de onderneming is het inrichten van wereldwijde supply chain-activiteiten voor klanten in de food- en chemiesector, waarbij Van den Bosch zich onderscheidt als specialist in intermodaal vervoer. Dat wil zeggen dat weg, water en rail optimaal gecombineerd worden om diverse vloeibare en droge bulkstoffen naar de juiste bestemming te transporteren.

Met circa 550 uiterst gemotiveerde medewerkers, een omzet van circa 140 miljoen euro en activiteiten over de hele wereld, biedt Van den Bosch een zeer inspirerende werkkring. De uitdagingen van een multinational gaan hier gepaard met een schaalgrootte waarbij de lijnen kort zijn en de eigen invloed op het resultaat van de onderneming tastbaar blijft. Van den Bosch is een licht eigenwijze, kerngezonde organisatie met een inspirerend management. Vanuit een prikkelende prestatiegedrevenheid heeft de organisatie bewezen goede strategische keuzes te maken en in te zetten op relevante innovaties, waardoor Van den Bosch daadwerkelijk toonaangevend is: on their way to the next level.

Over de functie

Om nu en in de toekomst voorop te kunnen blijven lopen in de snel veranderende en competitieve supply-chain markt, is een sterke en doortastende inbreng vanuit Human Resources (hierna: HR) van essentieel belang. Moderne supply-chain oplossingen voor opdrachtgevers vragen in toenemende mate om hoger opgeleid, niet-rijdend personeel en ook binnen de operatie worden steeds toenemende en veranderende eisen gesteld aan chauffeurs. Daarnaast zijn zaken als toenemende internationalisatie, veranderende wet- en regelgeving en een continue streven naar operational excellence in HR processen belangrijke zaken die de agenda voor de HR discipline binnen Van den Bosch zullen bepalen.

Het kerndoel voor de Senior Manager HRM (en daarmee de afdeling) is tweeledig:

-operational excellence in de onderliggende vakgebieden binnen HR zoals recruitment, salaris-administratie, vitaliteit, compensations & benefits, pensioenen, etc. waarbij wordt gestreefd naar optimale ondersteuning, ontzorging en dienstverlening op HR gebied naar medewerkers en management.

-customer intimacy in de rol als business partner en sparringpartner voor management issues en strategische vraagstukken. Dit vindt zijn beslag in zowel formele als informele overlegvormen, op geplande en ongeplande momenten en op aanvraag maar ook ongevraagd.

Tegen bovenstaande achtergrond gaat de Senior Manager HRM aan de slag met een aantal grote projecten met als doel het in lijn brengen van HRM met de ondernemingsstrategie welke in sterke mate wordt gekenmerkt door operational excellence en cost leadership:

1. Recruitment, Learning & Development, Management Development en Succession Planning worden optimaal ingericht op operational excellence en cost-leadership; de leidende principes in het denken en doen van alle Van den Bosch medewerkers.

2. De structuur van de interne organisatie wordt verder geoptimaliseerd voor (1) duidelijke en objectiveerbare succession planning en (2) heldere loopbaan paden binnen de organisatie. (o.a. functie weging en functiewaardering).

Van den Bosch koestert zijn slagvaardige maar ook warme organisatie cultuur, de teamspirit en het samen excelleren to the next level. De rol van de Senior Manager HRM in het bewaken van een werkklimaat waarin presteren en plezier hand-in-hand gaan en onderlinge verbinding in de organisatie, is een essentieel onderdeel van de functie.

Organisatie

De Senior Manager HRM geeft leiding aan 8 medewerkers, maakt deel uit van het management en rapporteert aan de Algemeen Directeur. De medewerkers in de Human Resources afdeling hebben deels een functionele en deels een geografische focus.

Taken en verantwoordelijkheden

Van de Senior Manager HRM wordt een stevig eigen vakmanschap verwacht, ook ten aanzien van de prioritering van projecten en werkzaamheden. Desondanks mag worden verwacht dat de projecten gericht op cost leadership en operational excellence van meet af aan een belangrijke rol gaan spelen.

De voornaamste taken en verantwoordelijkheden kunnen als volgt samengevat worden weergegeven:

 • U geeft leiding aan de afdeling Human Resources Management, stuurt en ontwikkelt het team en zorgt ervoor dat de afgesproken doelstellingen worden gerealiseerd
 • U draagt zorg voor een optimale ondersteuning vanuit de gangbare HR themas richting de organisatie. Dit zijn recruitment, personeels- en salarisadministratie, vitaliteit, compensations & benefits, leren & ontwikkelen en pensioenen.
 • U draagt zorg voor tijdige en relevante rapportages rond de belangrijkste HR themas
 • De Senior Manager HRM zorgt voor een optimale leverage van de HR activiteiten, zet daartoe zijn team zo effectief mogelijk in en vindt een optimale balans in eigen regie door de afdeling versus het laten uitvoeren van eerste-lijns HR werkzaamheden door het lijn-management
 • U bent de business partner, sparringpartner en raadgever, komt gevraagd en ongevraagd met advies en kunt vanuit die rol inspiratie en visie inbrengen. U bewaakt de samenhang (congruentie) tussen beleid en uitvoering.
 • U geeft mede vorm aan organisatie-brede attitude- en cultuur programmas welke voortvloeien uit strategische doelstellingen
 • U draagt optimaal zorg voor goede contacten met (externe) stakeholders waaronder inbegrepen (niet limitatief) vakorganisaties, de ondernemingsraad, en externe expertisehouders (providerboog)
 • U draagt zorg voor een adequaat eigen kennisniveau en een optimale samenwerking met interne en externe specialisten, verzamelt tijdig de juiste expertise bij de juiste expertisehouders en past deze toe op de zich aandienende vraagstukken


Profiel (achtergrond)

 • U beschikt over WO werk- en denkniveau, idealiter aantoonbaar met een afgeronde opleiding op dit niveau en herkent in zichzelf een pragmaticus die kan schakelen tussen concepten en daadkracht
 • Minimaal 10 jaar werkervaring, waarvan minimaal 5 in een leidinggevende rol en ervaring als MT-lid vanuit HR.
 • U heeft ervaring met zowel hoger opgeleide werknemers populaties als met grotere aantallen operationele medewerkers.
 • U beschikt over HR management ervaring in een organisatie die in meerdere landen actief is.

Profiel (competenties)

De ideale kandidaat kenmerkt zich door vakmanschap; stevigheid in diens rol als sparringpartner; conceptualiteit en procesmatigheid ten aanzien van de organisatie van de HR discipline; organisatietalent en people-manager die het eigen team maar ook alle medewerkers kan meenemen in de ontwikkeling van HR. U bent een ongecompliceerd stakeholder manager en energieke aanpakker.

Bij de selectie van kandidaten zal worden gelet op de volgende competenties:

 • Leidinggeven, delegeren en coachen
 • Plannen en organiseren
 • Visie en omgevingsbewustzijn
 • Oordeelsvorming, impact en overtuigingskracht
 • Organisatiesensitiviteit
 • Klantgerichtheid en oplossingsgerichtheid
 • Prestatiemotivatie en resultaatgerichtheid
 • Orientatie op constante kwaliteit
 • Systematisch denken

Van den Bosch biedt:

 • Van den Bosch is één van die typische parels in het Brabantse werkgeverslandschap waar groei, innovativiteit, continuiteit, en winstgevendheid samengaan met traditie en saamhorigheid. Van den Bosch biedt kortom, een uitdagende en zeer aangename werkkring.
 • Een functie met veel vrijheidsgraden waar uw vakmanschap echt gewaardeerd wordt
 • Uitstekende mogelijkheden voor inhoudelijke en professionele ontwikkeling
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden

Solliciteren

U kunt solliciteren naar deze functie door op onderstaande button te klikken. U wordt doorgeleid naar: https://bureaujanssen.heeft-vacatures.nl/

Procedure

 • Deze vacature is geplaatst op 9 januari 2017.
 • We streven naar een benoeming in februari.
 • Gesprekken bij Bureau Janssen: begin-februari.
 • Zo lang de vacature on-line staat heeft het zin om erop te reageren
 • Liever geen sollicitaties per mail, → gelieve de link (boven en onder aan deze webpagina) te gebruiken
 • U krijgt altijd een persoonlijke reactie per telefoon of mail op uw sollicitatie van Bureau Janssen

Meer informatie

Voor meer informatie inzake deze vacature: Jan Janssen, Recruitment Consultant

Mobiel: 06-32270713 of per mail: jan@bureaujanssen.com


-de sollicitatieprocedure is exclusief in behandeling bij Bureau Janssen-

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Personeel & Organisatie / HRM
Branch(es) Transport / Logistiek
Provincie(s) Noord-Brabant
Trefwoorden recruitment en doorstroom, heldere successionplanning, management development, organisatie inrichten op operational excellence en cost-leadership

Contactgegevens

Contactpersoon Jan Janssen

Vestigingsplaats

Solliciteer